02.05.2011

Grønne herligheter

I dag har jeg pottet om masse deilige urter!
Og endelig fikk jeg bruke de suuuperfine skiltene fra Indiska.
Brukte dymo til å merke dem, for kanskje skal de brukes til noe annet en gang.Sitronpasta er supernammis,
 men i dag var det spagetti med kjøttdeig og hjemmelaget tomatsaus.
Med maaasse fersk parmesan.
Sååå godt!


 Sitronmelisse
Mynte
Basilikum
&
Timian


Ferske urter er genialt.
Ikke bare er det godt, det lukter friskt og ser bra ut også.

Eneste er at det kommer så himla raskt sånne småfluer...
Noen som vet hvordan man kan unngå det?


Nothing tastes or smells like fresh herbs.
They look great in the kitchen as well!

18 kommentarer:

Kerstin sa...

Det er herlig med friske urter, men jeg tar livet av de så fort :( Vet egentlig ikke hva jeg gjør galt. Men jeg kan ikke la vær å kjøpe nye for det :)
Kerstin

Dronninghuset sa...

Tror de fluene kommer om jorda er konstant bløt. hatt problem med sånne fluer selv også et par ganger tidligere, men jeg tok frem støvsugeren og støvsuget opp alle etter som de dukket opp. å slå ihjel dem er jo umulig så små de er. så sett støvsugeren frem og bruk den hver gang du ser de små fluene!! jeg ble iallefall fri dem. men pass også på så ikke urtene står konstant bløt, - fluene formerer seg fortere da tror jeg. de trives der det er bløtt. pass også på at det ikke ligger fruktavfall fremme, feks. bananer... noen kaller småfluer for bananfluer, men jeg vet ikke om det stemmer. lykke til. hører gjerne fra deg om du blir fri dem ;-)
klem Tove i dronninghuset

Monica sa...

Friske urter er fint ja, så smart å bruke dymoen på skiltene :)
Nellikspiker skal funke mot småfluer, stikk et par ned i jorda :)
Klemklem

Randi sa...

Heia Amalie!
Jau takk....som ALLTID viser du berre så lekkre bilder!!
Ja urter er lekkre,lukter godt,ikkje minst smaker super godt!!Dei skilta dine var søte da!!
Eit tips som har hjulpet meg med sånn ekkle små blomsterfluge er " sett ei fyrstikke opp ned i blomstermolda"!! Til fleire til bedre!!Ja den røde tuppen ( svovelet ) ned ja!:))
Som sagt,det har funket med meg!
Lykke til,håper det hjelper deg og!!
Ha ein fin solrik kveld!!
Klem!

Amalie sa...

Tusen takk for tipsene, jeg tar like gjerne i bruk alle :D

Elin / Draumesidene sa...

:) Lekkert! Ferske urter er eit must! Eg brukte også Dymo, men eg putta gamle kvite posar nederst. Ikkje så praktisk; MEN eg synes det såg så tøft ut! I dag har eg luka og fyllt på jord i urtebedda i hagen. Må ha rikeleg! ;) Hi-hi!

Nyt veka!
Klem E

Fru Fjeldhammer sa...

Friske urter er tingen...
så nam ut den maten!

Malin sa...

Ej he erfaring med, og he fått høre at urter som blir kjøpt på dagligvare butikken (prix, bunnpris etc.) e forholdsvis dårlige plante. Dei blir dyrka fram så fort at plantene held seg kun i ei kort periode. Men kjøpe man urte på gartneri så betala man litt meir men he plante i de uendelige om du stelle fint me dei =) Ej sverga til Viddals gartneri i brusdalen, dei he gode plante =) Lykke til =)

Marie sa...

Herlig blogg du har!
Er veldig glad i urter i vinduskarmen selv. Kjekt til både dekorasjon og matlaginga :)
Tusen takk for koselige ord inne hos meg. Det setter jeg stor pris på!
Ha en kjempe skjønn mai-kveld.
Klem Marie

irma´s uthus sa...

Vilken fin blogg du har:) ha en fin vecka, irene

Stine sa...

Så gøy og så dekorativt :)

Blandet loft sa...

Bloggen din er så.. hva er det rette ordet.. profesjonell? Ja, det er det ordet er!!

designhund sa...

så flink du er,
ekstra fine merkelapper også:-)
og nam, jeg blir visst ikke lei spaghetti jeg.
klem

Lillesøster sa...

no blei ej sulten! gleda mej MASSE til å ha friske urter i den nye leiligheta! det gjer heile kjøkkenet :) ha en fin kveld storesøster!<3

Berit sa...

jeg klarer heller ikke å holde liv i slike urter. Nydelige med grønt i vunduskarmen eller på bordet men ....de holder så kort

Lulle og Laban sa...

Hei!
For en helt fantastisk blogg og utrolig fin stil du har :O) Dette må være en av mine favorittblogger så langt! Nå har jeg snoket meg rundt her og hentet masse inspirasjon. Holder på med barnerommet om dagen, så nå fikk jeg et ekstra gir.

Tusen takk for at du deler alt dette med oss.

Friske urter er både deilig å nyte og frisker så opp på kjøkkenent.

Ha en god uke til deg og dine!

Carinaklem

Landcharm sa...

Urter gir en deilig sommerfølelse og lukt, og er dekorative. Ha en fin uke videre.

Signe sa...

Utrolig lekkert!

Legg inn en kommentar

Noe du lurer på?
Send meg en mail på post@amaliefagerli.com, der får du svar!