15.12.2011

Kjøkken, kjøkken, kjøkken


Plutselig fant jeg ut, at jammen har jeg en deadline!
En veldig viktig en!!
Jeg var jo så heldig som vant
Norges Vakreste Hjem 2011..
Og hovedpremien var gavekort på 50.000,- til kjøkken fra Marbodal.
I tillegg til et finfint abonnement på Boligpluss :)

Gavekortet går nemlig ut i Januar!
Whops!
Frem med tegnesaker!

Jeg var på Bygger'n i Ålesund i går.
Fikk verdens VERSTE service, men jeg ble til slutt litt klokere på hvordan 
Marbodal vil at ting skal gjøres.

Uansett..
Drømmekjøkkenet og den største inspirasjons-kilden til mitt nye kjøkken
er selvfølgelig "DAY-kjøkkenet":

Bilde lånt her

Grått kjøkken hadde vi bestemt oss for å ha da vi bestemte at det skulle bygges på.
Benkeplate var jeg litt usikker på. "Kald" eller "varm" liksom.
Det ble kald, jeg har bestemt meg for rustfritt stål,.
Jeg er nemlig begeistret for "storkjøkken-følelsen". 
At det blir fort riper i slike plater bryr jeg meg fint lite om!
 Det skal da brukes :)

Da er det vasken som står for tur.

Ikke mye oppvasking her i huset. Kun panner å sånn.
Og de fineste glassene, da.
Ingen behov for noe svær dobbel vask, men:

Vask med renne, stor eller liten, eller ikke...?
Bilder lånt her

Fint uten, men praktisk med.
Hva tror du?

Kjøkkenet skal være håndtaksløst (push-to-open).
Ihvertfall til å begynne med, så får jeg se om jeg liker det eller ikke.
Verre å gå motsatt liksom.

Alle sånne andre ting som blandebatteri,
 evt. håndtak og innmat koster jo en formue der, 
så det må nok bli en Ikea tur også :)

Nå skal det tegnes!
Hurra :)

-Amalie
18 kommentarer:

Annika sa...

Så kjekt med nytt kjøkken då!
Vi har vask omtrent som den første av dei du har her, men med litt mindre renne. For dei største tinga eg vaskar opp, er den til tider litt liten, og skulle ønske at vasken var litt større i blant. Men samtidig er eg veldig glad for vi har ein plass å sette frå oss våte ting, slik at det kan renne av seg litt. Så eg ville godt for vask nr 2 trur eg.

Men sidan du skal ha stålbenkeplate, er det kanskje ikkje så viktig med ein plass å sette frå seg vått på... Hmm :)

Lykke til :)

deasogmia sa...

Du er heldig som har vunnet kjøkken!! håper du får litt for pengene, de fyker jo så fort når det er kjøkken det er snakk om...

vi har en vask som ligner på den nederste, bare med pass til å sette fra seg på siden! stor, uten den lille ved siden av! jeg er suuuper fornøyd med denne vasken, kan ta hele steikebrettet ned i vasken når det skal vaskes. og god plass til store gryter. genialt!

der vi bodde før hadde vi en med sånn liten ved siden av, og opplevde at den var helt unødvendig...

Fru Fjeldhammer sa...

Så kult..
Lykke til med kjøkkenplanlegging!
klem

MorBarn sa...

Du er heldig som har vunnet deg et kjøkken! Jeg hadde gått for stor vask, uten renne (som det nedereste bildet). Kjøpte selv vask med renne hjemme, og treger meg ihjel! Synes det er myye finere uten :)

Lykke til videre i planleggingen :) Og god jul!

Beste hilsen Sara

designhund sa...

oi, så spennende da!
Day er god inspirasjon;)
Jeg har valgt den siste varianten på mitt kjøkken,
veldig enkelt og lett å holde rent.
Savner ikke egentlig sånn renne-plass…
og sånn liten vask ved siden av skjønner jeg ikke hva er til?
jeg har uten håndtak på min ikea innredning - helt topp det også!
Klem

Bopel og busker sa...

Heldige du som får gavekort på kjøkken! Men velfortjent seier =)

Vi valgte en vask på 70 cm, uten verken utslagsvask eller sånn "sideplate" (hva det nå heter). Og angrer virkelig ikke!
Når det er noe som ikke går i oppvaskmaskina, så vaskes og tørkes det jo med en gang. Ingen vil vel ha oppvask stående fremme...
Og utrolig deilig med stor vask, der en faktisk får plass til hele stekepanna, wokpanna, stekebrett ol. nedi vasken.

Kos deg med kjøkkenplanene =)

PERNILLA sa...

anstränger mig till max och försöker förstå eran norska....sitter precis själv och ska ta beslut om vask...och undrar vad som är mest praktiskt? Ni som bara har en ho ...är det inte väldigt krångligt när ni ska diska??? fast å andra sidan är det väl bara grytor och stekpannor man diskar och då under rinnande vatten eller?? ...suck, ibland önskar man att det inte fanns så mycket att välja på? Kram och tack för all inspiration!

/ Pernilla

KROnPRINSESSENE sa...

Spennende med nytt kjøkken på gang ;)
Mange valg å ta ja, men med inspirasjon fra Day blir det nok knallfint!
Vi har alternativ 3 og jeg hadde valgt lik i dag ;) Den rennen er super til skylling og til å slenge bestikk ol oppi!
Lykke til :)
Klem May Helen

Inger sa...

Der vi bodde før hadde vi to kummer, en stor og en liten. Den lille var så liten at d ikke va plass til å noe oppi den (bortkasta). Når vi flytta og pussa opp kjøkkenet kjøpte vask med to nesten like store kummer, og jeg angrer ikke! :) ikke alltid man har tid til å tørke stekepannene, og da e d greit at de står i den andre kummen (syns jeg)
Lykke til med planleggingen :)

susan sa...

Så fint! Min er faring er at renne er veldig praktisk. På vårt forrige kjøkken hadde vi uten, og det endte med en koppehånduk på benkeplaten. No har vi en stor kum, en liten og en passe renne. Veldig fornøyd med det.
Lykke til med det nye kjøkkenet.

Amfea sa...

Min erfaring er at det er greit med ei renne ved siden av kummen. Det er ikke alltid man vasker opp med det første og har man gjester eller bare er litt slapp etter middag så setter man ofte skitne tallerkner ol på vent til man gidder sette det i maskina;) -Så står det faktisk på vasken og ser ikke like rotete ut som når det står på benken ved siden av kummen.

Det forrige kjøkkenet vi bygde hadde to kummer, en liten og en stor. Erfaringen derfra var at vi veldig sjeldent brukte den lille. Så det ville jeg droppa;) MEN om dere ikke vil ha renne så ville jeg hatt to kummer. En til skitten oppvask som dere vil skjule så kan dere bruke den andre til å hente vann ol + å vaske opp.
Altså ikke renne +to kummer.

Ikea sine blandebatterier er waste. Hverfall i følge de aller fleste rørleggere, ikke mange som vil montere disse for deg da de ikke kan stå inne for kvaliteten og ha garanti på monteringen.

Om du undersøker litt på nett, kan du få fine priser ved å bestille fra utlandet (bare i Danmark er det billigere med f.eks FM Mattsson)

Også må du bruke masse tid på å google etter lure løsninger. Må dere f.eks ha dype hjørneskap så må slike skinner slik at du kan dra hyllene helt ut, monteres før benkeplaten.Lykke til:)

Det er jo SÅ vanskelig, men SÅ gøy!Følger bloggen din så er spent på resultatet:))

Drømmehuset mitt sa...

Hei

Så gøy med nytt kjøkken:) Blir sikkert super fint. Det er jo noe av det som er morsomst å pusse opp og som man dessverre ikke kan gjøre så ofte.
Jeg er som deg og vasker opp svert lite:):):) Minst mulig faktisk. Men jeg valgte en stor nedfelt oppvaskkum fra Blanco. Super praktisk når du får hele brette fra stekeovnen ned i vasken:) Har ikke angret ett sekund.

Lykke til:)

Janne

Marthe - Fruen fra Trondheim sa...

Vi valgte en stor kum, underlimt! Mye enklere å vaske benken, pluss at du slipper at skit legger seg i kantene. Hadde jeg kunne valgt kum på nytt hadde jeg kanskje ikke valgt en så stor. Er ganske unødvendig faktisk.
Vi har bare en 'renne' som ligger over kummen. Veldig praktisk!

Lykke til med tegningen av kjøkkenet. Høres ut som om at det blir veldig pent;)

klem fra meg

Eldrid sa...

ååå såå spennende dette blir. Hørdes ut som det blir veldig bra, mange avgjørelser å ta:)
Jeg ville gått for en stor vask, bare fordi jeg synest dem med små i tilleg er veldig upraktisk når man har en del oppvask, men det er min mening:)
Uansett hva du går for blir det bra, praktisk og fint!

Gledlelig planlegging videre:)
Eldrid

Anette Willemine sa...

Til den stilen du skal ha er jeg ikke i tvil om hva jeg ville ha valgt: En STOR, hvor du får alle stekebrett og store kjeler rett oppi. Tidligere ergret jeg meg da jeg vasket store ting i en liten vask. Når vi byttet kjøkken valgte jeg derfor helt bevisst en stor, underlimt stålkum fra Blanco. Har ikke angret et nanosekund!
Jeg valgte også et blandebatteri i stram design, med uttrekkbar slange. Überpraktisk!

Lykke til med valget!


AW

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

Kommer til å bli så flott Amalie! Var så kjekt å slå av en prat med deg i sta!
Ønsker deg en super fin helg♥
-Beate-

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

Glemte å si du får titte innom meg å se min nye "sinkpotte" :=)

Marte sa...

Kommer til å bli kjempeflott med nytt kjøkken :) Min erfaring med vår vask er at både jeg og samboeren angrer veldig på at vi ikke prioriterte å få nedfelt vask. Det blir førsteprioritert på neste kjøkken hvertfall.. Det skal være sikkert :) Så hvis du ikke har tenkt på det, så anbefaler jeg det på det sterkeste. Da er det enklere å vaske benkeplaten, og du slipper at det samler seg skitt i kantene :)

Masse lykke til med nytt kjøkken hvertfall ;) Ps! Fantastisk flott blogg, og ikke minst hus du har! Er kjempe-misunnelig :) Elsker stilen din!

Legg inn en kommentar

Noe du lurer på?
Send meg en mail på post@amaliefagerli.com, der får du svar!