21.12.2012

Ikke magisk nok?


I går ble det publisert en sak om bloggernes jul på klikk.no og Dagbladet.
Der var Svenngården-julen i fin fint selskap altså, noe som er superstas!

Noe av det som er litt morsomt når slike saker kommer ut på store sider som Dagbladet, er å lese kommentarene som kommer under. 
De er sjeldent så positive, derfor er det ekstra spennende å lese dem.
(Det har jo med at Dagbladet er for alle, mens en interiørblogg treffer sin lesergruppe, nemlig interiørinteresserte)

Folk skal selvfølgelig mene det de vil og alt det der og jeg skjønner veldig godt at min jul ikke er for alle.
MEN!
Jeg synes kanskje det er å dra det litt langt å si at vi som ikke har tradisjonell jul stjeler opplevelsen og magien med jul fra barna våre!

Jeg har masse julepynt som barna har laget, men det jentene mine synes er ekstra stas,
 er å plukke kongler som vi kan bruke til julepyntingen.
Alle konglene vi pynter med er det de som har plukket. Enten det er konglene på treet eller på lysfatene.

Jul blir det uansett i Svenngården også og mine barn digger den ihvertfall :)

14 kommentarer:

Tone sa...

Om ikke din jul er magisk nok, vet ikke jeg! Hvem andre lager så mye selv, plukker kongler selv og pynter så utrolig fint som deg? Og med den nydelige blåfargen du bruker, tenker jeg automatisk på den blå time! Helt fantastisk flott!

Janne sa...

Jeg blir så provosert av slike kommentarer, hver sin jul og hver sin tradisjon! Det gjelder da alle og enhver. Er ikke alt dette du beskriver over her, ikke bra nok?? Hjelpes... God jul! :-))

Frøken Hege sa...

Fordi om JEG personlig ikke liker blått og gull til å pynte hjemmet med til jul så går jo ikke det utover at det blir magisk eller ikke.

Alle pynter slik de vil, på den måten og med de fargene de vil.

Jeg er ikke så fan av alt for mye nisser overalt, men det er jo de som ikke får jul uten nisser. Så hver sin jul, og hver sin nisse!

Bella sa...

Er helt enig med Frøken Hege. :) Mange rare folk der ute Amalie! Vi pynter til jul på hver sin personlige måte! Det hadde jo vært kjempekjedelig om alle hadde hatt lik jul! Hev deg over det, og nyt jula snuppa! :) Tror de heller er misunnlige som ikke klarer å pynte så fint! ;)

God Jul snuppa!
Klem

Barbarella sa...

Jeg leste det - og kommentarene! Det var vel noen som forsvarte deg på akkurat det punktet også! Jeg synes det ser vakkert pyntet ut hjemme hos deg, helt nydelig - og det kunne sikkert vært flott å gjort alt i blått , sølv og hvitt et år.
Men det som stopper meg er pris og tid. Å bytte ut alle juletingene ville både ta ekstremt lang tid og koste en formue, og jeg føler også at det må være gjennomført for at jeg skal synes det blir fint. Dessuten kommer jeg veldig i julestemning av å bruke de tingene min mor brukte. Det er ikke så mye nisser akkurat, men det er mye rødt og det er natur. Det er jul for meg. Jeg er sikkert på at dine barn synes julen er like fin som mine synes! Ha en fin julefeiring!

DoktorIngrid sa...

Nydelig, og mer enn magisk nok! God jul til deg og dine :-)

Elin | Draumesidene sa...

Vi som likar å styre med interiør, går vel kanskje ikkje rundt og spør dei andre vi bor saman med om dei likar det vi gjer? Eg føler meg ofte egoistisk, ikkje minst i høgtidene. Viss eg er inspirert, er eg så ivrig at det ryk av meg. Eg spurde barna for ei veke sidan, om dei hadde noko formeining om korleis juletreet vårt skulle sjå ut. -gjer det du vil mamma, det blir nok fint! Svaret overraska meg. Men deira jul er jo blitt forma av mine interiørkrumspring. Ei veninne av eldstejenta mi, hadde spurd om vi hadde kvitt eller svart juletre. Antageleg noko ho har plukka opp heime rundt middagsbordet? ;)Uansett; jula handlar om så mykje meir enn pynten. Eg trur at det er alt det andre som er viktigast; det at barn føler varme og omsorg, at dei har tid saman med oss vaksne og at vi kosar oss saman. Om ein då har nissar på bordet, englar eller turkise julekuler, det trur eg altså ikkje er så viktig.

God Jul til deg og dine Amalie :)

klem,
e

Precious Home sa...

Ja, jul blir det uansett..jeg har svigerfamilie (veldig gammeldagse) som lurer på hvorfor jeg ikke har pyntet til jul...jeg svarer.."jeg har jo pyntet!"
Jeg pynter med hvit, reinsdyr, snøkrystaller, pepperkakehus, svibler, hvite julestjerner og juletre...Men det er ikke jul for dem. Men hjemme hos meg er det JEG som vet hva julen hos oss er....og det som teller...Synd de kommentarene som "sårer" sitter lengst. Jeg er stolt av min smak av hvordan jeg pynter til jul.

Jeg koser meg med dine bilder av julen, som er en helt annen en min. Du inspirerer, og jeg er glad ikke alle er like..det hadde jo vært kjedelig! :)
Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Æsj, for noen fjomper som kommenterte! Hadde ikke giddet å lese om det ikke var for å få meg en god latter ;O Er jo temmelig overfladisk å legge all julegleden i det materialistiske da! Hva med kjærlighet, kos, samvær og omtanke? Ønsker deg og dine en magisk jul!

EVAS HJEM sa...

Helt enig med deg. Viktig med tradisjon. Men tradisjon kan være annerledes og ulik for hver enkelt familie. Tror og mener at barn har mye bedre av å lære at vi kan være ulike, at ikke alle trenger mene og like akkurat det samme.

Ha en riktig god jul fra meg :-)

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Hehe, jeg må rett og slett le av de kommentarene, utelukkende negativt! Disse som kommenterer vil ha nisser og rødt over alt!!
Også si at det ikke er moro for barna da!! Herregud! Lillegutt fikk pynte treet akkurat som han ville, og treet var han med å hugge! Kongler og kvister har han også vært med på å plukke... Og for å si det sånn: FARGER er gøy for barn ;)

MyraHuset sa...

Jeg digger blått og må ha det i interiøret mitt. Fant et blått juletre i fineer for et par dager siden. Digger det!

God jul!

:) Miriam

fru. Lærum sa...

hurra for forskjellene...alle pynter med de fargene og pynten som passer dem best ,og tror ikke barna får en bedre jul om ikke alt rundt dem er rødt.

klem tone

Lidyll sa...

Hei fine flinke:)
Huff, jeg synes folk får seg til å skrive så mye rart....skjønner ikke at de gidder kommntere, hvis de ikke har noe bra å si...det er jo ment til inspirasjon, ikke for at folk må kopiere om de ikke liker det...*himlermedøynene*

Når det er sagt, gratulerer med artikkelen. Jeg synes den var kjempe fin:)Du er nå dyktig synes jeg:)

Ønsker deg og dine en rikgtig god jul og et godt nytt år! Gleder meg til å følge deg videre i det nye året:)

Juleklem fra meg og Ferdinand-pusen

Legg inn en kommentar

Noe du lurer på?
Send meg en mail på post@amaliefagerli.com, der får du svar!