08.01.2014

NIB Utfordring: Blanke ark på kjøkkenet


 "Den unike stilen"-diskusjonen har kokt rundt omkring på bloggene en liten stund nå, noe NIB tar opp i utfordringen denne mnd.
Ønsker du å lese mer om det er det bare å se i kommentarfeltet hos NIB....

Ingen nyhet at grunnen til at mange har samme stil og mye av de samme tingene kan forklares med ett ord: TREND.
Om noe er trendy, så er det jo som regel fordi det er himla fint og lett å få tak i.
Men vet du hva som er hakket mer trendy enn trendy interiør? 
Å rakrygget kunne stille opp i et interiørmagasin og tipse leserne om å innrede uten å være opptatt av trender, men å innrede fra hjertet.
Det har jeg garantert sagt selv, enten her eller der...
Men hva sier det folk da? Noen ganger ingen verdens ting.. 
Så om en da sitter der og leter etter inspirasjon på bloggene, da blir det mye pompoms, HAY og plakater med "utkledde barn" for tiden.
Helt naturlig og helt lov (fine ting er det også).

Trendy eller ei, jeg liker kjøkkenet mitt. 
Inspirasjonen har jeg hentet fra papsens tidligere arbeidsplass som kokk, nemlig storkjøkkenet. 
Storkjøkken er det jo over alt, så lite som gjør de unikt. Forskjellen er at jeg ønsker å ha storkjøkken-følelsen hjemme. 
Sammen med indiske lykter og buddha-figurer da, så klart..

Jeg får mye pes fra "anonyme" lesere fordi de mener jeg har for sær stil og fordi jeg har det for ryddig.. 
Er det sånn da, at vi ikke "lever" i huset bare fordi vi ikke liker rot og et gulv fullt av brødsmuler?
Men noe må jeg da gjøre riktig, siden dere stadig kommer innom.
Det gjelder forsåvidt alle de bloggerne som får pes for å ha like stiler også. 
Ser du ikke hvor stor makt bloggerne har når "vi" klarer å lage så mye oppstyr over hvordan hjemmene våre ser ut?19 kommentarer:

Gøy på Tangen sa...

jeg elsker bloggen din akkurat FORDI den er anderledes og at du har din helt egne stil! Jeg blir alltid inspirert og får lyst til å reise til spennende land for å kunne ta med meg slike skatter du har. du har en helt egen evne til å finne vakre ting og sette det sammen helt perfekt:)
Gleder meg til å følge deg videre i 2014

Alice sa...

Syns du har det kjempefint eg :)

Helene sa...

Utrolig lekkert kjøkken! Hvis jeg skulle ha fått et nytt kjøkken i dag kunne det gjerne ha vært i stil med ditt, iallfall noe røffere enn hva jeg har nå.

Føler at du kanskje sikter litt til kommentaren min om ting fra Hay og pompoms, og jeg vil bare understreke at jeg bare mente at noen ting blir jeg veldig lei av å se overalt (som følge av at de er trender), mens andre ting blir andre leie av, og det er jo ikke til å unngå i interiørbloggverden. Men at selv om det er mye likt der ute så er det likevell masser av inspirasjon å hente. Og jeg ELSKER Hay :-D Jepp, var bare det ;-)

Masse lykke til i utfordringen, lukter finaleplass!

Anonym sa...

Ja - du har en "sær" stil - takk og lov. Fortsett sånn

Marie Gamlem sa...

Kjekt å se hvor koselig dere har det og godt at en slipper å vasse i gamle brødsmuler, Amalie! Stå på og kos deg med forberedelsene til Svenngårdshytta!! Klem fra tante Marie i Furmyra.

ralfefarfars paradis sa...

Nydelig og sært kjøkken;) Synes det er sunt med litt debatt..kunne gjerne kokt litt mer- for jeg synes det er temmelig stille i bloggeland. Din blogg ligner heldigvis ikke noen annen sin- mens jeg må si at jeg noen ganger er inne på blogger- som til forveksling er lik andre blogger- men sånn var det kanskje før bloggene kom også- på syttitallet var det få som hadde hvite vegger f.eks;) Vi er nok flokkdyr-mye mer enn vi liker å tro i denne individuelle tidsalderen;)

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Digger stilen din, nettopp fordi den er unik! Bloggen din er en av få jeg fortsatt besøker daglig - keep it up :)

Anonym sa...

Takk å lov for at du har din egen særpregete stil :)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Det er mye hos deg jeg aldri kunne hatt hjemme, men det er jammen meg lekkert hos deg! :D

Og hvorfor er det greit å like rot og brødsmuler på gulvet, men ikke å ha det ryddig og rent?
Nei, jeg vasker ikke gulvene hver dag, ei heller hver uke. Men jeg støvsuger ofte. (og når man er borte og får brødsmuler under sokkene, det er virkelig ikke delikat altså.....!)
Nei, jeg tørker ikke støv ofte, kun når jeg kommer på det, hvis jeg plutselig ser at støvet ligger. Jeg er flinkere til å rydde enn til å vaske.
Nei, vi sitter ikke rolig i sofaen hele dagen, ungene roter (MASSE) og vi voksne lever her også, MEN vi legger ting på plass etter bruk og jeg kjefter på både 5- og 13-åringen om å rydde etter seg, for det gidder ikke jeg. ;) (btw. er det 6-års trass OGSÅ?! :P )
I tillegg synes jeg ikke rotebilder er pent å se på, så jeg tar sjelden bilder av rotet selv. Hvem synes rot er inspirerende liksom...?? ;)

Sånn, da fikk jeg det ut av systemet også. ;)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Btw. jeg digger kjøkkenet ditt :D

Ivy Lane sa...

I love your style and your blog... I think the "TREND" is to come visit you daily! Happy Wednesday!

xoxo,

Ivy

Elisabeth sa...

Godt skrevet!
..hvis en ikke vil se ryddige hjem, la vær og og
les blogg da vel. etc..

Du har ett kjempefint og unikt kjøkken : )
Masse lykke til i utfordringen!

KLEM

Inger Johanne sa...

Misunnelse. Det som gjør deg så unik er at det aldri ligner på noen andre sin stil, verken i blader eller på blogger. Så fortsett som du gjør du. Skulle gjerne ønsket at jeg hadde klart å ha det så ryddig og fint :) og jeg kan ikke lengre skylde på rotete barn for nå har alle tre flyttet....

DoktorIngrid sa...

Jeg e l s k e r kjøkkenet ditt! Kan ikke fordra smuler og rot på mitt eget kjøkken, og har ikke behov for å se det på andres kjøkken, heller...
Takk for herlig inspirasjon, fortsett som du gjør.
(Og fint å se at du tar jobber "hvor som helst i landet", kan godt hende jeg ber deg om hjelp en dag!) :-)

Anonym sa...

Du har en sær stil ja,men er det makt du er ute etter?Dere bloggere (eller du) tror visst at det er misunnelse, som gjør at andre kommenterer deres stil,kan hende noen er rett og slett ikke liker det.Og så lenge dere er så opptatt å legge deres hjem og liv ut for alle,
så er det vel tillatt å gå inn på bloggene.Det er jo noen som tener store penger på det også,så ver glad noen gidder å se på dere.

Anonym sa...

Hei Amalie!
Jeg har fulgt deg siden før dere vant "vakreste hjem"- konkurransen og syntes det nå var på tide å kommentere. Jeg har ikke samme stil som deg hjemme, men lar meg likevel inspirere veldig. For eksempel av kjøkkenet ditt! Så aldri for meg at jeg kom til å ønske meg grått eller sort kjøkken,som jeg nå gjør! Har nok sett meg litt lei av hvite shaker kjøkken og eikeplate. Jeg liker også at du innreder etter hva du syntes er fint og etter hva du synes passer hos deg, uten at det trenger å koste skjorta. Stå på, kommer til å følge deg videre jeg!

Hilsen Lene fra Sørlandet

May sa...

Jeg elsker kjøkkenet ditt! :-D

omgdeterlina sa...

For et fantastisk fint kjøkken du har! Og en fin blogg generelt sett også ser det ut til. Jeg har ikke vært her inne før, men kommer nok igjen :) Liker at du er frittalende og sier det du mener. Lykke til i utfordringa!

helen og gutta sa...

utrolig kult kjøkken du har, jeg hadde nok ikke valgt det samme hjemme hos meg men synes at hos deg er det så riktig som man kan få det, inspirerende må jeg vel si :-)

Legg inn en kommentar

Noe du lurer på?
Send meg en mail på post@amaliefagerli.com, der får du svar!