26.06.2014

An Interior blogger's confessions

For translation (google) press HERE.

Hvor ble det av interiørbloggerens storhetstid?
Den tiden du fikk 90 kommentarer på et bilde hvor du så rolig og avbalansert viste frem tekoppen din i det perfekte interiøret?
De som kommenterte var som regel medbloggere, men der kom en og en annen venninne- eller nabo innom og la igjen et spor også.
Like hyggelig, uansett!
Nå lager jeg ikke dette innlegget for å etterlyse kommentarer...
Jeg har fulgt med mange interiørbloggere gjennom årene jeg har holdt på, men nå er det jammen ikke mange av dem som fortsatt blogger.
Hvor ble det av dere alle sammen??

Personlig har jeg utviklet bloggen min til å bli like mye hjemmeside for firmaet mitt som interiørblogging, noe som fungerer for meg. 
Men hva fungerer for DIN blogg?
Jeg har så lyst til å få i gang igjen interiørbloggerne, så jeg oppfordrer dere herved til å vekke bloggene til live igjen!

F.eks... Hva med å legge i fra seg det rolige og avbalanserte et lite øyeblikk? 
Har du noe kult eller annerledes du ikke har vist på bloggen før? Kanskje kan det være veien tilbake...?

Jeg liker å drikke teen min i døråpningen på fine dager, og dette er noe en anser som bloggbart, men det betyr ikke at det alltid er det jeg gjør...19 kommentarer:

KREATIV-I-TET - Ann Merete sa...

Nei si det, du! Kanskje vi kan skylde på Instagram? Lettvint, kjapt, krever ikke for mange ord, bildene trenger ikke flikkes på i like stor grad som de som legges ut i stort format...
Føler meg litt truffet, men har tenkt at bloggen må være et overskuddsprosjekt med kvalitet i fokus, heller enn kvantitet.
Å bruke bloggen som hjemmeside for firmaet gjør det jo kanskje lettere å få tid, det blir på en måte en arbeidsoppgave? (Bare synser litt her). :) Jeg kjenner selv at den "vanlige" jobben suger en del energi og da er det ikke alltid så mye igjen til å style, ta bilder og lage innlegg ti bloggen hjemme. Det blir mest lagt til helgene. Hadde vært interessant å se hva andre skriver om dette også, bra at du tar det opp! :-D

Svenngården sa...

Takk for tilbakemelding, Anne Merete!
Det er nok det som redder en del av bloggingen min også, jeg har ikke tid til å pusse opp og style hjemmet mitt like mye som før, nettopp fordi jeg jobber mye.. Så heldigvis for meg kan jeg bruke jobben min i bloggen, ja! Ellers hadde det nok blitt lite blogging om en ser hvor lite interiørbilder jeg har delt av mitt eget hjem i det siste...

Og enig med deg, kvalitet foran kvantitet!

Audhild sa...

Har tenkt samme tanken maaaange ganger :)
Bloggen min hangler og går fortsatt men har nok gått over fra interiør og mer til en hverdagspreget blogg,
med bilder av barna, en dæsj matbilder, turbilder, blomsterbilder og innimellom litt interiør :)
Kommentarfeltet er så godt som dødt.
Men jeg har ikke tenkt å gi meg med verken å lese andres blogger eller fortsette selv!
Printer ut bloggen min i bokform i januar hvert år, og både ungene og familie synes det er så kjekt å sitte å lese og se på bildene i disse bøken! Blir jo nesten som en dagbok!

God helg på forskudd & Tusen takk for at vi får lese din fine blogg med inspirasjon i bøtter og spann :)

KLEM Audhild :)

Turid sa...

Jeg lar meg virkelig imponere over interiørbloggere :) Jeg mangler nok det stylinggenet fullstendig, det ser liksom aldri fint ut når jeg prøver å ordne det til. Joda, jeg blogger, men for det meste om hage og mat, er nok litt bedre på det. Men allikevel, jeg leser interiørblogger til øyet blir stort og vått. For inspirasjon, tips, ideer og ergrelse over ikke å få det helt til.
Ønsker deg/dere en nydelig sommer, og lag gjerne mange blogginnlegg, de blir lest.

Randi sa...

Heia fine flinke Amalie!!
Viktigaste for min del er at DU blogger.Så kom igjen med meir du;-)!
For du er min aller aller største helt! :-)
Eg kunne gjerne tenkt meg å blogge om eg hadde hatt det så fint som du!!
Men at det har blitt sånn at instagram har litt "skuld"i at det har blitt mindre blogging rundt trur eg faktisk stemmer.
Ikkje alltid eg kommenterer verken her eller der,men eg har fått tilbake melding på at eg skriv som eg prater.......blir fole lange kommentarer....Så eg tek meg i sammen å prøver å halde meg "vekke"..hihi
Men eg ser/les andre blogger ja:-)

Håper at ditt sanne,fine innlegg vekker opp bloggverden no da!!!
Å du er som ALLTID en ræser å ta fine bilder Amalie!!
Å eg HÅPER oss sjåast snart igjen!!!! :-)

Stor god solskinsklem til deg frå meg,
-Randi-

hobbyvimsa sa...

Håper du får flere av de gamle tilbake med dette innlegget.Mange
jeg savner:)Merker godt at instagram har tatt over mye..Ikke mange
kommentarene igjen inne hos meg heller,men lesere har jeg så da er jeg
fornøyd_:)

God helg i morgen!!

Klem Linda

Gårdsjenta sa...

Plutselig har bloggen min kommet dit at det er rundt 1000 innom hver dag (dette er mange for meg da.. :) ) uansett om det er ofte opdatert eller ikke. Men er mye mindre kommentarer nå enn før.. Det er de samme som alltid legger igjen koselige hilsner. Kanskje har leserne blitt mer tittere, bare se på bilder, men ikke ta seg tid til å skrive noen få ord?

Merker sjøl at min lyst på å titte i blogger forsvant litt da det ble veldig mye likt.. har noen favoritter som skiller seg ut, mens det var flere som fikk veldig likt uttrykk. da blir det ikke like moro å titte innom :) men det går jo opp og ned med trender, det morsomme er de som finner sitt eget uttrykk på trendene :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Var ei stund med meir "fræs" enn det er no.
Bloggen min har 5 års jubileum neste mnd.
Er mange flotte bloggerar som ikkje bloggar meir.
Har ingen Interiørblogg. Meir ein kvardagsblogg med Refleksjonar.

Flott at du fortsette å inspirere!

God helg, den er rett rundt hjørnet :-)

Stína Sæm sa...

I am one of those who read a lot of blogs, have a long blogroll. But I don´t give myselfe much time to comment, (unless I can comment in Icelandic) My blog don´t get many comments eather. (give a litle to get a litle, right?) But it is nice to get a word, to know who are out there.
I Love your blog, have been in here for a long time, pinned many pics from here, blogged about your kitchen a long time ago, and got so many beautiful inspiration from in here. But I have not left many comments... and I´m still here, and loving it.

hugs Stína Sæm

Cecilie87 sa...

Interessant tema du tar opp Amalie. Jeg er ny her i blogglandia og skriver heller ikke en "ren" interiør blogg. Men med tiden vil jeg gjerne få blogget litt mer om dette også, og håper bloggene jeg har lest i flere år fortsetter å dele av sine fine ideer og massevis av god inspirasjon. Mitt drømmehjem er kommet til med masse "hjelp" fra dere flinke interiør bloggere og det håper jeg fortsetter. Men ser selv at instagram er en veldig enkel og god plass for å hente inspirasjon på en litt enklere måte, men synes fortsatt det er koselig å stikke innom bloggene for å lese litt også. Ikke bare se på bildene.
Men håper du klarer å vekke liv i litt flere her inne, håper ihvertfall du fortsetter slik du gjør.Leser ofte, men er ikke flinkest på å legge igjen kommentarer. Men artig å følge med deg som bor i nærheten av meg selv, og jeg kan se oppdrag du har utført på plasser jeg besøker:)
Ha en fin kveld!
Klem Cecilie

Regnbuedrops sa...

Hei og hopp!
Jeg er som vanlig en av dine trofaste følgere ;P
Du har inspirert meg masse og fortsatt inspirerer meg. Jeg synes selv det er trist at nesten alle interiørbloggerne gir seg. Jeg prøver å være der for å inspirere andre og jeg heter masse inspo og ideer hos andre. Ikke så mye tilbakemeldinger lenger hos meg heller, men jeg gir meg ikke av den grunn! =D Lenge siden det har vært et blogg innlegg fra meg på bloggen, men i dag dukket det opp ett gitt. Noe spennende, jeg skal starte nettbutikk =D woop woop.. Bra intiativ, få flere tilbake, savner kommentarene selv.
Ha en nydelig dag i morgen!!

Sommerklemmer fra Heidi

Barkeblikk sa...

Hei Amalie! Jeg er en fast følger som ikke har kommentert hos deg før :) Du er dyktig i din jobb, og prosjektene dine gir masse inspirasjon. Det settes pris på :) Jeg er en jojo-blogger, akkurat her og nå er lufta gått ut av ballongen, men plutselig er jeg tilbake. Gjør det når det kjennes som en glede og ikke en byrde :) Det er tidkrevende og med studier og en to år gammel datter, blir tiden knapp. Men lese andres blogger gjør jeg alltid, selv om jeg ikke alltid viser det i kommentarfeltet. Men skjønner poenget ditt, det er blitt stille siden jeg startet for 2 år siden, og jeg heier med deg ;-)

Håper du får ei flott helg!
Klem fra Monica.

Anette Willemine sa...

Hei, Amalie!

Et blogginnlegg jeg kunne ha kopiert. Har den samme erfaringen som deg, Amalie. Har inntrykk av at denne situasjonen gjelder mange bloggere for tiden.

Jeg har også færre kommentarer nå, og trodde en liten stund at bloggen ikke lenger var interessant å lese. Men, så oppdaget jeg en klar sammenheng mellom Instagram og bloggen; for selv om jeg ikke legger ut bilder på Instagram særlig hyppig, har Instagram skaffet større trafikk til bloggen.

Min teori er at tiden vi alle har til rådighet er lik det den var tidlige, men fordi de fleste av oss er på flere sosiale plattformer, må vi faktisk tilpasse aktiviteten/tiden vi er på de ulike stedene selektivt. Det første som lider er nok kommentering hos bloggerne. Mens man bruker lenger tid og flere ord på å legge igjen en kommentar i et blogginnlegg, tar det kun 1 sekund å dobbelklikke et hjerte eller 3 sekunder å legge igjen den veldig vanlige kommentaren: "Lekkert!"

Vi har nok bare sett starten på hva som kommer til å tilbys av plattformer som vi "bare må" være med på og en del av. Vi bør nok forberede oss på at de tidligere mange tilbakemeldingene vi har fått på bloggen vår, vil fortsette å være færre enn i våre glansdager.

Personlig synes jeg det er trist, for man mister mye av kontakten med sine lesere. Dog har det vært en økning av mail i forbindelse med bloggen, og det er da mange og lange spørsmål om hjelp til ulike ting. Det er bare hyggelig, men også tidkrevende å svare på.

Jeg tror de færreste lesere vet hvor mange timers arbeid et godt blogginnlegg innebærer. Fotografering, redigering av bilder, skrive en god tekst, innhente eventuell informasjon fra produkter/leverandører etc, etc. Det har vært, og er, en glede å dele kunnskap og erfaring jeg har innen interiør og design - på frivillig basis. Å oppdage at man faktisk har en stemme blant interiørbloggere har vært, og er, gledelig!

Jeg tror dagen og fremtidens lesere i stadig større grad vil bruke våre blogger som et interiørmagasin, hvor de kan hente inspirasjon og tips - gratis! Min blogg har ingen sponsorer eller annonsører, så da sitter jeg igjen med mye jobb og ingen betaling. Motivasjonen til å fortsette kan derfor utebli - naturlig nok. Vi har alle behov for bekreftelse på det vi gjør, og uteblir tilbakemeldinger så kan det svekke ens ønske om å gi og dele av sin kunnskap og inspirasjon. Min blogg øker godt i lesertall/besøkstall, så jeg er vel en av de "heldige" i så måte, men jeg savner faktisk den gode kontakten med mine lesere jeg har hatt tidligere.

Jeg håper du er en av de som fortsatt har lyst til å blogge fremover, du har også en stemme som høres og det ville være synd om den ble borte. :)

Ha en strålende sommer videre! Håper å se deg på G&I messen i august!

God klem fra Anette Willemine

Svenngården sa...

Tusen takk for tilbakemeldinger! Så spennende å lese!

Jeg ser nå at innlegget kanskje ble vinklet litt feil vei..
Besøkstallene mine har aldri vært høyere (hurra!), så det er ikke antall besøkende jeg savner, for jeg er heldig og har mange som kommer innom. Noe jeg er svært takknemlig for!

Dette innlegget var ment litt mer til at jeg savner den kontakten vi interiørbloggere hadde tidligere! For som sagt i innlegget var det som regel vi interiørbloggere som kommenterte til hverandre og det var slik vi visste at vi var innom hverandre.
Jeg har selv helt sluttet å kommentere, mest pga. av at det er som dere sier, det tar for mye tid i tillegg til at de bloggerne jeg var oftest innom har lagt bloggen på hylla. Mye pga. at det i en periode ble alt for mye likt (som har vært en diskusjon i blogglandet allerede) og Instagram..

Altså, det jeg ville frem til her er at jeg savner blogge-samfunnet vi en gang hadde og jeg ønsket å inspirere "gamle" og nye bloggere til å fyre i gang igjen bloggene sine, kanskje tenke nytt eller fortsette slik de en gang gjorde :)

linntove sa...

Er vel ofte innom bloggen din, men glemmer nok å kommentere. Ser det samme på min blogg, ikke at den er hverken så populær eller gjennomført som din, men det er kanskje en kommentar på et innlegg men masse som kan ha vært innom siden.
Håper du har en fin helg :)

MissMette sa...

Hei Amalie :)
Ja enig med deg, syns det er litt synd at det er så mange som har gitt opp bloggen. Savner mange fine bloggere ♥ Selv er jeg også på Instagram
og det er lettere på mange måter, men syns det er mer inspirasjon å lese/ titte innom en blogg ツ Jeg holder i alle fall på med bloggen, snart 5 år nå :) - men pga. av helse så har det gått litt opp og ned... Jeg har i alle fall lyst til å holde på med bloggen fremover, og så jeg håper ditt innlegg gjør at flere begynner igjen eller at nye har lyst til å begynne :)

Det er mange faste jeg er innom som holder på ennå,
men for at flere (også nye) skal få motivasjon til og
fortsette syns jeg det er viktig og "legge" igjen et lite
spor... Både for å vise at "jeg" blogger og for at andre
ser at nettopp "du" er innom. Det er jo kjekt, koselig
og ikke minst motiverende med tilbakemeldinger… - og i
kommentarfeltet ser man kanskje andre bloggere/ navn som man
blir nysgjerrig på og har lyst til å titte inn til... Så jeg syns personlig
at det er viktig å skrive noen ord innimellom. Sier som Anette Willemine
over her «Vi har alle behov for bekreftelse på det vi gjør, og
uteblir tilbakemeldinger så kan det svekke ens ønske om å gi og
dele av sin kunnskap og inspirasjon
»…

Ja, det var i alle fall min mening :)
Klem fra Mette

Anette sa...

Du har så utrolig mye fint. Du er så flink. :)

Tone sa...

Oi, her var det mye nyttig for en som er litt nybegynner, men som føler at det har gått laaang tid allerede (snart 7 mnd).
Da jeg startet tenkte jeg at jeg fylte et segment der det ikke var så mange: et rom/hus under oppussing, mest fokus før selve stylingen. Riving/bygging/gunnarbeid/ferdig rom…kanskje litt mer maskulin enn de interiørbloggene jeg så langt hadde sett (og det var ikke mange). Fordi jeg var helt uerfaren også som leser av blogger, gjorde jeg vel alle feilene som kunne gjøres, men jeg har tenkt hele tiden: jobbe grundig og iherdig. Nå, etter et halvt år har jeg fremdeles bare oppunder 100 unike lesere den dagen jeg legger ut, aldri kommentarer (bare fra et par kjente). Ingen subscribes. Jeg lurer på hvor mye jobb jeg skal gjøre med å bygge nettverk med andre bloggere…og nå kommer jeg til poenget: Hva er vitsen med å melde seg på i en bloggs kontaktnettverk når man kan abonnere på nyhetsfeeds? Er dette noe man egentlig gjør for nettverkbyggingens skyld? Jeg er mer enn villig til å bidra i en bloggedugnad, men jeg vet ikke hvor attraktiv jeg er som ikke har noen følgere (471 på fb). Lykke til alle sammen, hilsen Tone

Bella sa...

Enig med deg Amalie at jeg savner mange bloggere. Men kanskje det ble for mye? Jeg har aldri vært en populær blogg, og har for lengst lagt fra meg tanken at jeg ikke er god nok når jeg ikke får kommentarer. Jeg blogger når jeg føler for det. Jeg var veldig flink til å legge igjen kommentarer hos folk, men når man sjelden eller aldri får et svar eller hilsen tilbake sluttet jeg. Jeg bruker heller tid hos de som faktisk legger igjen et spor må jeg ærlig innrømme. :)
Håper flere bloggere finner tilbake igjen, for det er mangen som er savnet. :)
fin kveld til deg!
klem

Legg inn en kommentar

Noe du lurer på?
Send meg en mail på post@amaliefagerli.com, der får du svar!